Sensational Tea is uitgenodigd om een thee te ontwerpen in het kader van het take pART project bij het Dordrechts Museum.

De opdracht was een thee bedenken dat modern en hedendaags is en die een aansluiting heeft met het schilderij van David Bles Musicerend Gezelschap, het schilderij dat door studente Sonne Straal is gekozen. Sonne is een van de 13 studenten die aan het multimediale project meedoen, zij legde de link met thee om de schilderij beter tot leven te laten komen.

Het schilderij is in 1875 geschilderd en toont een gezelschap in 18e -eeuws kledij. Men maakt muziek en drinkt thee. Ieder personage heeft een eigen houding en inbreng aan het tafereel, het is goed te zien dat het gezelschap welgesteld is. Dure zijde voor de dameskleding, bijvoorbeeld, een Chinese kast op de achtergrond, een aapje met een sinaasappel, thee dat door een dame wordt klaargezet en aangeboden door bediende die tegelijkertijd thee het aapje in bedwang probeert te houden.

De nieuwe thee is een melange van oolong, pu erh en lapsang souchong met sinaasappel en kaneel, oeroude thee in een nieuw jasje. Net als het tafereel in de schilderij is de thee een complexe melange, de smaak is echter modern en verfrissend, geschikt voor de 21e eeuw.

Theesommelier Anne Buchanan van Sensational Tea vertelde hier meer over op 10 december tijdens de opening van Take pART in het Dordrechts Museum.