Wederom is Sensational Tea uitgenodigd om een buitengewone thee te ontwerpen: Celebritea. Deze keer ter gelegenheid van Bella dalla testa ai piedi (mooi van top tot teen) - een tentoonstelling in het Dordts Patriciershuis.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 17 maart tot 23 april 2017, en onze thee wordt geschonken en verkocht bij Hightealicious in de stijlkamer van het Patriciërshuis. Een mooie gelegenheid om even tijd te nemen en te genieten van al dat moois.

Leven in naoorlogse Italië was boeiend, hoopvol. Mode, film, auto’s en Vespa’s waren in opkomst, de toekomst zag er kansrijk en glansrijk uit. Na een duister verleden en bittere oorlog leek alles weer mogelijk.

Anna Magnani vertegenwoordigt het archetypisch beeld van passie en emotie, doorzettingsvermogen en creativiteit dat met dit tijdperk gaat gepaard. Geen klassieke schoonheid, maar een grote aantrekkingskracht dat zich in haar lach en in haar tranen verschuilt. Een prachtige vrouw en een geweldige actrice.

Anna Magnani is de inspiratie voor Celebritea. Met deze thee wil ik de essentie van ‘mijn’ Italië uitbeelden: een intense smaak, met veel geur en kleur. Sinaasappels, mandarijnen, bergamot, voorzomerbloesems en een tikkeltje gerookte thee als knipoog naar de mode voor sigaretten, zo populair in naoorlogs Italië.

Zo heeft Celebritea iets weg van een kleurrijke zomerjurk van een geparfumeerde dame, of een wandeling langs tuinen in een zonovergoten dorp.

 

Hoe je het ook ervaart – geniet!