x 

Nieuws

Proeverijen in 2017

Voor ons is thee meer dan thee. Het is de meest geliefde drank ter wereld en heeft een belangrijke invloed gehad op  de wereldgeschiedenis.  Toch weten we vaak meer over wijn.

We grijpen gemakkelijk naar een pak thee in de supermarkt zonder er al te veel bij na te denken. Maar wat is thee eigenlijk? Waar komt het vandaan? Hoe wordt het geteeld? En heeft het echt zo’n invloed gehad op wereld geschiedenis?

Agenda

Tijdens de proeverij maken deelnemers kennis met vier verschillende soorten thee uit vier verschillende tradities. We gaan in op de herkomst, eigenschappen en bereiding van de thee en we proeven hapjes die bij de traditie passen.

We reizen langs de zijderoute, over land en over zee en we ontdekken hoe thee de meest geliefde drank ter wereld is geworden.

Menu

  • China Jasmine thee met wontons
  • Marokkaanse thee met couscous
  • Engelse melange met sandwich
  • Rooibos met cheesecake

Het menu is geschikt voor vegetariërs.

Wanneer?

De volgende is op 15 december bij de Volksuniversiteit Papendrecht. Klik op de links voor meer informatie

Dordt op je Bord

Op 28 mei heeft Sensational Tea meegedaan aan Dordt op je Bord op de thee in de prachtige tuin van het Dordrechts Museum. Heerlijk weer, lekker eten, leuke muziek, gezellige mensen.  Dezelfde dag hebben we ook voor de laatste keer het verhaal van High SociaTEA verteld in het kader van het jongerenproject Take pART. Het was erg fijn om Sonne weer te zien en te spreken, en natuurlijk de entousiaste bezoekers. Het verhaal blijft boeien!

 

Take pART - persbericht

Sensational Tea is uitgenodigd om een thee te ontwerpen in het kader van het take pART project bij het Dordrechts Museum.

De opdracht was een thee bedenken dat modern en hedendaags is en die een aansluiting heeft met het schilderij van David Bles Musicerend Gezelschap, het schilderij dat door studente Sonne Straal is gekozen. Sonne is een van de 13 studenten die aan het multimediale project meedoen, zij legde de link met thee om de schilderij beter tot leven te laten komen.

Het schilderij is in 1875 geschilderd en toont een gezelschap in 18e -eeuws kledij. Men maakt muziek en drinkt thee. Ieder personage heeft een eigen houding en inbreng aan het tafereel, het is goed te zien dat het gezelschap welgesteld is. Dure zijde voor de dameskleding, bijvoorbeeld, een Chinese kast op de achtergrond, een aapje met een sinaasappel, thee dat door een dame wordt klaargezet en aangeboden door bediende die tegelijkertijd thee het aapje in bedwang probeert te houden.

De nieuwe thee is een melange van oolong, pu erh en lapsang souchong met sinaasappel en kaneel, oeroude thee in een nieuw jasje. Net als het tafereel in de schilderij is de thee een complexe melange, de smaak is echter modern en verfrissend, geschikt voor de 21e eeuw.

Theesommelier Anne Buchanan van Sensational Tea vertelde hier meer over op 10 december tijdens de opening van Take pART in het Dordrechts Museum. 

Celebritea


Wederom is Sensational Tea uitgenodigd om een buitengewone thee te ontwerpen: Celebritea. Deze keer ter gelegenheid van Bella dalla testa ai piedi (mooi van top tot teen) - een tentoonstelling in het Dordts Patriciershuis.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 17 maart tot 23 april 2017, en onze thee wordt geschonken en verkocht bij Hightealicious in de stijlkamer van het Patriciërshuis. Een mooie gelegenheid om even tijd te nemen en te genieten van al dat moois.

Leven in naoorlogse Italië was boeiend, hoopvol. Mode, film, auto’s en Vespa’s waren in opkomst, de toekomst zag er kansrijk en glansrijk uit. Na een duister verleden en bittere oorlog leek alles weer mogelijk.

Anna Magnani vertegenwoordigt het archetypisch beeld van passie en emotie, doorzettingsvermogen en creativiteit dat met dit tijdperk gaat gepaard. Geen klassieke schoonheid, maar een grote aantrekkingskracht dat zich in haar lach en in haar tranen verschuilt. Een prachtige vrouw en een geweldige actrice.

Anna Magnani is de inspiratie voor Celebritea. Met deze thee wil ik de essentie van ‘mijn’ Italië uitbeelden: een intense smaak, met veel geur en kleur. Sinaasappels, mandarijnen, bergamot, voorzomerbloesems en een tikkeltje gerookte thee als knipoog naar de mode voor sigaretten, zo populair in naoorlogs Italië.

Zo heeft Celebritea iets weg van een kleurrijke zomerjurk van een geparfumeerde dame, of een wandeling langs tuinen in een zonovergoten dorp.

 

Hoe je het ook ervaart – geniet! 

 

 

 

Thee met scones

Op 11 november organiseren we een workshop scones en thee bij de VU in Papendrecht. Scones zijn makkelijk en snel te maken, zowel zoet als hartig. Ze zijn de ideale versnapering bij een kopje thee.

 

In deze workshop maken we verschillende soorten scones als versnapering bij bijzondere thee - denk aan een Marokkaans geinspireerde scone bij Marokkaanse muntthee, bijvoorbeeld. Er valt van alles te ontdekken in de combinaties.

 

Schrijf je in bij de VU Papendrecht: Workshop Thee en Diverse Scones 

Na afloop wordt samen thee gedronken en scones geproefd. Wat over blijft neem je mee naar huis.

 

 

Onlangs bekeken